anak panah

Purple Fire Pointer

muzik

Saturday, 18 May 2013

FINAL EXAM!
Firman Allah taala bermaksud..:"Tidak aku bebani seseorang itu melainkan atas kemampuannya"

setiap kali resah melanda diri...kalam Allah yg terindah inilah menguatkan aku...
InsyaAllah aku jua sahabat-sahabat mampu menghadapi imtihan ini dengan berjaya dan tenang...teringat ana pada kata-kata ini..."meskipun Rasulullah yakin dengan adanya perlindungan dan bantuan Allah kepadanya,perkara ini tidak menghalang Nabi utk berusaha yg selayaknya bagi manusia"...Nabi yg dijanjikan Allah Taala hakikat Syurga masih terus berusaha...apetah lagi hamba seperti kita...

Kejayaan itu bukanlah satu destinasi,tetapi ianya satu perjalanan,teruskan lagi perjalanan utk mencapai destinasi yg hakiki dan lebih kenal CINTA ILAHI.
Kejayaan bukanlah menjadikan kita hebat,
Tapi menjadikan kita hamba yg bersyukur,
Kegagalan bukan untuk mematahkan semangat,
Tapi kegagalan adalah kejayaan tertangguh dari Allah utk kita.
Supaya kita berusaha dengan lebih baik dan bersungguh-sungguh.!

Firman Allah Taala bermaksud :
"Dan barang siapa menghendaki kehidupan akhirat dan berusaha ke arah itu dengan bersungguh-sungguh sedangkan dia beriman, maka mereka itulah orang yang usahanya dibalas dengan kebaikan." 

[Al Isra' :19]


selamat berimtihan kepada semua sahabat...maafkan segala salah silap ana...bittaufiq wannajah utk semua...moga kejayaan menjadi milik kita bersama...doakan bersama...
berusaha...seterusnya berserah padaNya "cukuplah Allah untuk menolong kami dan ia sebaik baik pengurus(yg terserah kepadanya segala urusan kami)"

(Allahumma inna nas aluka 'ilman la yunsa...Ammen)
Ya Allah aku memohon dariMu ilmu dan ilmu itu tidak aku lupa(berterusan)#ana bakal menghadapi final exam pada tarikh 26.5.2013 utk tahun terakhir di peringkat ijazah. Mohon sahabat doakan kejayaan ana dan kawan2 di sini. :)


fikir sejenak ^_^


Ana Farhana
Alexandria,Egypt

1 comment:

ANTARA YANG MENARIK.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...